22. september 2021

OPPE OG GÅR IGJEN ...

Dessverre har vi hatt nett-problemer, og vært uten nettilgang i flere uker. Derfor; heller ingen nye blogginnlegg fra oss. En frustrerende opplevelse, men nå er nettet heldigvis oppe og "går" igjen, og her kommer et nytt blogginnlegg. 

I likhet med en god del andre planter denne sommeren ble det ganske sen blomstring på den blå Hibiskusen. Vanligvis pleier den å blomstre i begynnelsen av august, men i år åpnet ikke de første blomsterknoppene seg før i midten av august. Og når den først blomstret var det helt overveldende! 

Denne skjønnheten bør i hvert fall ikke klage på utseende. Men vi har dessverre glemt hva den heter. I begynnelsen av august dukket den plutselig opp i skyggen under den koreanske kornellen, et sted det er forholdsvis fuktig. Mener det er en løkplante som må tas inn om vinteren.

Når høsten kommer er det rydding nedskjæring som gjelder, men sommeren har ikke helt sluppet taket enda, og vi gleder oss over planter som ikke gir opp før frosten kommer. Her er en liten fotorunde i hagen fra akkurat nå, og vi lar bildene tale for seg selv: 
Hilsen Eirin og Lars.

24 kommentarer:

 1. Hei Eirin og Lars

  Ja, nå har det vært stille fra dere lenge, men da fikk jeg jo forklaringen :)
  Så flott blomstring det er hos dere nå!
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt nett problemer siden vi fikk ny operatør 1. juni.
   Av og på hele tiden, så vi måtte dra bort for å sjekke det viktigste et par ganger i uka....
   Vet ikke hvor mange timer/dager jeg har brukt på å ringe. Men nå funker det!
   Nå er det bare å ta siste lukerunde, ta inn overvintringsplanter og beskjære stauder, samt nyte det som fortsatt blomstrer:-)
   Eirin

   Slett
 2. Hej med jer
  Det ser stadig fint ud i jeres have. Netproblemer dur ikke vi har svært ved at undvære nettet, så det må have været hårdt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Det har vært en slitsom periode, og vi har oppdaget hvor avhengige vi har blitt av nettet. Selv mobildata fungerte ikke her hjemme...
   Nå nyter vi den siste blomstringen i hagen, og belysningen om kveldene:-)
   Eirin

   Slett
 3. Hei Eirin og Lars

  Flotte billeder fra haven.
  Jeres ukendte sag er Tigridia pavonia, det kunne være selektionen: 'Alba Grandiflora'.
  Det er en morsom løgvækst, der er i slægt med Iris. Det er rigtigt at den ikke anses for at kunne klare vintrene her. Jeg har nu oplevet at den er kommet igen.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Takk for navnet. Nå husker jeg navnet Tigridia pavonia:-)
   Pleier ikke kjøpe vekster som må tas inn, men husker at jeg syntes den var så vakker at jeg gjorde et unntak. Det er nok et litt hardere klima her, så jeg velger å ta løkene inn:-)
   Eirin

   Slett
 4. Hej Eirin och Lars!
  Det är inte trevligt när tekniken krånglar, nu är man beroende av dator till det mesta. Det är helt fantastiskt, så mycket som blommar i trädgården. Den blå Hibiskusen är så vacker. Planterade en förra året men den överlevde inte.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi overvintret vår hibiskus inne de to første vintrene (+ 6-7 grader) men den andre våren tok vi den daglig ut og inn (hage-drivhus) hver dag tidlig på våren. Det samme gjorde vi den tredje våren og plantet den etter hvert i bakken når det ble 8-10 grader og litt varme i bakken. Siden har den klart seg. Vi holder nå på med tilsvarende prosess med en rød Hibiskus som skal plantes ut neste sommer. De vokser på en lun vokseplass med lite vind fra nord. Mvh. Lars

   Slett
 5. Dejligt at se hverken I eller haven har opgivet endnu, men det er vældig irriterende at blive hægtet af Nettet sådan uden videre.
  Flot Hibiscus og mange andre ting! Her går jeg stadig og venter på den sidste Asters vil springe ud. Håber det går!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig hvor avhengig vi er blitt av nettet, men sånn er det dessverre blitt:-)
   Vi har også ventet på at den siste høst Aster skulle rekke å blomstre, og i dag startet den! Håper din når å blomstre:-)/Eirin

   Slett
 6. Nå, det er derfor I har været så stille. Det er godt nok slemt at være uden netforbindelse i disse tider.
  Haven derimod ser ud til at have det rigtig godt, for I har stadig meget flot at vise - den glemte løgvækst ikke mindst. Det var en fin overraskelse.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi bor så nær Sverige og svensk antenne at den slo ut den norske antennen??? Nå sier de at signalene fra Sverige er stengt, og vi kun har norsk signal. Det har det tatt tre og en halv maned å finne ut av..Men vi er nå kun glade for å være på nett igjen.
   Vi nyter den siste blomstringen og alle høstfargene. Løkveksten skal inn og jeg kommer ikke til å glemme hor jeg planter den neste vår:-)
   Mange hilsener fra "oss"

   Slett
 7. Ny-y-ydelig Hibiscus!
  Ja, det er deilig med en mild høst og mye fin blomstring :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hibiskusen er vakker, og den blomstrer le-e-e-nge:-)
   Nyt høstdagene/Eirin

   Slett
 8. Jeg var lige ved at blive helt bekymret for jer. Men nu forstår jeg, hvorfor der ikke kom indlæg. Vi må jo indrømme, at vi er meget afhængige af nettet, ja det er næsten umuligt at undvære. Godt det kører igen!
  Jeg har nydt billedserien fra jeres blomstrende sensommerhave. Jeg beundrer jeres bronzeblad. Den har så smukke blade med fine efterårsfarver. Vores ser bare vissen og kedelig ud. Om det skyldes blæst eller tørke ved jeg ikke.
  Klipper I jeres lavendler ned efter første blomstring, siden de blomstrer så fint nu?

  Hav det godt! Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har nok vært en kombinasjon av helse og nett:-) Vi ligger litt etter i hagen og håper å få tatt en siste lukerunde, beskjært endel busker og trær og skjært ned stauder før vinteren. Vi er utrolig glad for å være på nett igjen!!
   Vi nyter høsthagen med det som blomstrer og alle høstfargene som kommer nå.
   Bronzeblad trives veldig god hos oss. Vi har det et par steder. Det krever en del vann og står i forholdsvis "tung" jord, ikke noe sand.
   Lavendelen klipte jeg veldig hardt ned litt for sent, så den blomstrer først nå:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 9. Til tross for at det definitivt er høst ser jeg det er mye å glede seg over i hagen hos dere :-)) Jeg får abstinenser om nettet er borte for lenge..

  God helg!

  SvarSlett
 10. Härliga bilder och mycket fin sensommarblomning. Det är väl lite av en myt att det inte blommar på hösten :) Skönt om hösten blir fin och gör ett långsamt intåg med vackra färger.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nøt det flotte høstværet og fargene i helgen:-)
   Nå får vi en uke med regn, så da blir det å ta inn alt som står under tak.
   Vi håper på en langsom høst!/Eirin

   Slett
 11. Hej Eirin och Lars!
  Som vanligt härliga bilder från Er vackra trädgård. Det är otroligt så mycket som blommar ännu då är det bara att njuta av all fägring.En blå Hibiskus det har jag aldrig sett förut verkligen så exotiskt.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Margareta.
   Ja, nå gjelder det å nyte den siste blomstringen:-)
   I helgen ble alle pelargoniaene på terrassen klippet ned og satt tinn til vinterlagring. Denne uka skal resten inn. Jeg har egentlig alt for mange, men det er vanskelig å kaste...
   Den blå Hibiskusen har vi hatt i over 10 år og den har klart seg bra. Den røde og den hvite greide ikke den siste vinteren, men vi prøver på nytt:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 12. For en fantastisk Hibiscus, har dere den virkelig ute om vinteren? Det har jeg aldri tenkt på at går an. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er litt på hell, men har blomstret i mange uker, siden begynnelsen av august:-)
   Vi tok den inn de første vintrene, men siden har den greid seg ute. Tror den blæ er den mest herdige:-)
   Nyt høstdagene/Eirin

   Slett