18. februar 2022

HERE WE GO AGAIN....

Jada, da er vi så smått i gang igjen, i hagen - og på blogg. I hvert fall en forsiktig liten begynnelse. Fortsatt bare midt i februar, men tydelig antydning til at våren nærmer seg. Kanskje kommer den tidlig i år, eller; kanskje vinteren kommer tilbake igjen, etter det kortvarige besøket den hadde i begynnelsen av januar...

De hvite julerosene har blomstret siden november, og det er flere på gang.

Det vintergrønne "trocodendron" treet har et vakkert bladverk. Denne står litt trangt ved endeveggen av pelargoniapaviljongen og er nå ca. 2,5 meter høy.

Litt tidlig å begynne med beskjæring enda, men 110 løpemeter hageganger med belegningsstein tar i hvert fall ikke skade av en omgang med høytrykkspyler. Utrolig hvor mye skitt, møkk, fuglemøkk og mose/lav som fester seg til belegningssteinene i løpet av et par-tre sesonger! Med høytrykkspyler går det så møkka spruter. Mye av gress og ugress som vokser i fugene blir også borte. Resten må tas for hånd. Og deretter blir det påfyll av ny fugesand.

Vi har nettopp oppgradert siden "Åpen hage" ( i menylinjen på bloggens forside) for sommeren 2022. Også kommende sommer satser vi på å ta imot besøk av interesserte hagegjester. Men vi innser at egen helse og kapasitet, i kombinasjon med en stor, innholdsrik og ikke lettstelt hage, ttilsier at det er svært sannsynlig at dette blir siste sommeren med Åpen Hage oss.

Tidlig vårhilsen fra Eirin og Lars.

10 kommentarer:

 1. Sikke flittige I allerede er, det blæser rigtig meget, så vi er ikke kommet i gang endnu. Jeg kendte ikke en trocodendron.
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har hatt mye vind her også, men litt lunere nede i hagen:-)
   Nå kom snøen, så da blir det litt pause igjen.
   Trocodendron er noen år, men den har ikke blomstret enda. Mener Marie har en som blomstret sist sommer...
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Precis som jag trodde att våren var på våg, har vi fått mera snö än vi haft i vinter. Men det försvinner förhoppningsvis snart. Härligt att komma igång i trädgården.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, snøen kom igjen her også, så det er nok litt tidlig å for våren enda. Men vi har en del som kan gjøres ute så sant det ikke er frost eller snø, og det er greit med alt som er gjort:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Trocodendron er også helt ukendt for mig, men fin ser den ud.
  Det kribler jo i fingrene efter at komme i gang i haven. Det, der kan laves nu, er man fri for til foråret, og med jeres store og arbejdskrævende have, kan der blive nok at lave til foråret.
  God arbejdslyst!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Trocodendron vår er noen år, og er blitt ganske stor, men vi venter fortsatt på første blomstring.
   Det er deilig å få unna en del arbeid ute før hagen våkner til liv igjen. Da skal det meste skje ganske hurtig.
   Takk for ønske om god arbeidslyst:-)
   Lars og Eirin

   Slett
 4. Dere er flinke med den store hagen, min er mye mindre, men ligger vel i grenseland til hva jeg klarer, selv om det fortsatt er mange prosjekter på vent. Ikke enkelt å trappe ned. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har nok skaffet oss selv mye arbeid i denne hagen, og det er ikke enkelt å trappe ned. Men... vi prøver å forenkle :-)
   Nå ble det litt vinter igjen, så det blir nok en pause.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 5. Det er dejligt at komme i gang i haven, og det, der er gjort nu, slipper I for senere, og rene fliser kan få det hele til at se meget bedre ud ;-)
  Heller ikke jeg kendte den stedsegrønne Trocodendron. Den har jeg noteret mig, for den må kunne klare vinteren her i Danmark.
  hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt med alt som er gjort før våren kommer:-) Akkurat holder vi på med hekk-klipping, noe vi ikke fikk tid til i høst. Praktisk å gjøre det før stauder og løkplanter våkner til nytt liv.
   Trocodendron, Hjultre på norsk, har tålt mange kalde og harde vintre hos oss. Mer hardført enn vi hadde trodd.
   Nå lengter vi etter en vårtur til Danmark, og litt mer vår:-) /Eirin

   Slett