10. mars 2022

BLE HELT SJAKK MATT ....

De fleste av våre lesere har kanskje sett bilde av sjakkbordet vi laget i hagen for noen år siden. Murt opp av Leca, forblendet med naturstein, og med rutemønster av brune og hvite fliser på toppen. Ca. 150x150 cm. Så....
 Etter at jeg (Lars) hadde spylt og rengjort 110 løpemeter med 120cm. brede gangstier i hagen  (bildet viser både før og etter) - en skikkelig møkkajobb - var det deilig å bruke noen timer på et litt mer lystbetont "prosjekt" 

Av fire gamle brus-trekasser og noen gamle/brukte trelister som lå på uthuset, laget jeg et lite sjakkbord som skulle stå i hallen der det var blitt god plass etter at vi kastet ut det gamle pianoet. På toppen av bordet er sjakkbrettet - som er signert av verdensmesteren Magnus Carlsen - festet med små biter dobbeltsidig tape i hjørnene. Jeg ble ganske fornøyd med resultatet, og synes det ble et ganske dekorativt innslag i rommet. 

  Et par barnebarn som kom på besøk dagen derpå, inntok umiddelbart hver sin side av bordet og spilte. Noen dager senere ble jeg utfordret av et av de andre barnebarna,13 år gamle Aurora, som satte meg i sjakk matt i løpet av få minutter.

Hilsen Eirin og Lars

13 kommentarer:

 1. Fint skak-bord du der har lavet dig, og så med en verdensmester-signatur bliver det vel ikke bedre! Her mens vi går og venter på det rigtige forår er det dejligt at bruge tankerne på noget andet kreativt, ellers tænker man alt for meget på de frygtelige nyheder.
  Godt du har børnebørn til at træne skak-hjernen, selvom det er slemt at blive sat mat i første forsøg:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok det er viktig å tenke på andre ting enn nyheter nå:-)
   Morsomt hva alle barnebarna har lært ang. sjakk de siste årene. Denne gangen spilte jeg ikke på "to sider av brettet!! /Lars

   Slett
 2. Ja, jeg husker sjakkbrettet dere har i hagen. Det er veldig fint og det passer så godt inn hos dere. Ja, barn lærer seg hurtig sjakk, og en blir nok fort sjakk matt.
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjakkbordet i hagen er faktisk stadig i bruk i sommerhalvåret.
   Det går faktisk raskt fra at man spiller fra begge sider av bordet til at man blir sjakk matt:-)/Lars

   Slett
 3. Sjakkbordet ditt ute er fint, og sjakkbordet du laget for å ha inne ble jo også veldig fint, akkurat sånn jeg liker (men jeg spiller ikke sjakk da :D) Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg spiller heller ikke sjakk, men er overasket over interessen og iveren hos barnebarna. Spilte litt da jeg var barn, men det begynner å nærme seg 70 år siden.../Eirin

   Slett
 4. Hvor ser det hyggeligt ud. Og oven i købet med Magnus Carlsens autograf!!
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å spille sjakk både ute og inne:-)
   Sjakkspillet med autograf er en gave, og finnes i et lite og begrenset antall.
   Super gave til en som liker sjakk!!!/Lars

   Slett
 5. Hvor er det blevet et flot skakbord. De gamle trækasser er vældig dekorative. Det er ikke altid nemt at følge med børnebørnene, men vi er jo altid lidt stolte, når vores børnebørn klarer sig godt, så mon ikke du tilgiver Aurora, at hun vandt over dig. En dag får hun måske også lov til at skrive autograf.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjer en endring fra å spille fra begge sider av bordet til å spille fra en:-)
   Morsomt når det blir et spill hvor de faktisk har lært mer enn man tror. Og det å ha sjakkbrettet framme gjør at man spiller!/Lars

   Slett
 6. Hej Eirin och Lars!
  Fint schackspel både ute och inne. I väntan på trädgårdstider är det bra att sysselsätta sig med annat, vad är bättre än hjärngymnastik.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjernetrim er viktig, og fint å ha sjakkbordet tilgjengelig:-)
   Jeg driver mer hjernetrim med litt avanserte strikkeoppskrifter, kryssord m.m.(og krim)
   Nå prøver vi å få gjort en del vi ikke rakk sist høst med hus og hage...
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 7. I smiled when I saw your chess set today. Originally I had plans on a really large one (30 feet by 30 feet) for in the garden, but after trying to find extra extra large chess pieces, I gave up and made the formal garden that I now have in its place. Like yours.

  SvarSlett