22. mars 2022

KLARE FOR VÅREN ...

 I flere år har et gammelt Shimmel piano vært et nydelig møbel i spisestua.  De siste årene har det imidlertid kun fungert som hylle for bilder av barn og barnebarn. Siden de av barna våre som ønsker å ha piano  - allerede har det, og det  egentlig står litt i veien og opptar plass hjemme hos oss, hadde vi bestemt oss for å avslutte vinterens "rydde-inne-sesong" med å bli kvitt det, før vi skulle starte vårens "rydde-ute-sesong".


 Vi hadde en til-salgsannonse-runde på nettet for et par år siden og trodde det var pandemien som var årsak til at det var liten interesse for pianoet - bortsett fra en "veldig interessert" kjøper - som ikke fulgte opp inngått avtale om både pris og henting. Nå har vi forsøkt en ny runde på to måneder, med "Selges svært rimelig"-annonse på Finn.no, og deretter en måned med "Gis bort mot henting" på både Finn,no og den mer lokale facebook-siden for "Gis bort, selges eller byttes". Begge deler har imidlertid vært helt uten resultat  Og hva gjø man da, når det samtidig er tomt for ved på uthuset,  er kjempehøye strøm og vedpriser, og fortsatt kjølige kvelder og kuldegrader om natten? Jo, etter at vi har levert en del inventar - som fortsatt er brukbart, til gjenbruksbutikken, saget vi opp- og fyrte på peisen med resten.

En hylle med plass til ca. 500 Cd`er, en sliten bokhylle, noen sponplatedeler og noen til overs-blevne materialer og paller som har opptatt plass i garasjen i noen år, ble kappet opp og brukt til kvelds-fyring på peisen i en drøy uke.

Deretter trillet vi det gamle pianoet ut på terrassen, på to rullebrett, og gikk løs på det med bajonettsag, øks, brekkjern og vinkelsliper. Med lyden av verktøy, sammen med during og plinging i stramme strenger låt det nærmest som en litt abstrakt, eksperimental jazzkonsert. Skulle nesten ha gjort et lydopptak av det, eller kanskje laget en musikkvideo med tittelen: "Klaver-massakeren".

Før alle strengene ble klippet over og metallrammen ble kappet opp i litt mer løftbare deler, vurderte om vi skulle gi den en ny tilværelse som dekorativ "pianoharpe" på stueveggen, men bestemte oss for å kjøre den til avfallsmottaket i løpet av uken.. 

Jobben er gjort. Med et tilhengerlass piano-ved kan vi fortsatt ha det varmt og godt inne i enda en uke eller to når gradestokken ute  kryper under null om kveldene. Så får vi håpe på  litt flere plussgrader framover, så vi kan beholde de møblene vi fortsatt har.... 

Umusikalsk vårhilsen fra Eirin og Lars


6 kommentarer:

 1. Ja lidt trist at ingen ville have det, men så gør det gavn på anden måde hos jer og du får varmen mere end en gang Lars.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
 2. Det var sandelig en effektiv massakre, og så til akkompagnement af eksperimental-jazz:) Jeg tænker I har fået varmen undervejs, og i aften kan I hygge jer ved varmen fra det gamle piano i brændeovnen. Håber der stadig er et par stole tilbage til at sidde på!
  Tilbage står bare spørgsmålet om børn og børnebørn skal op på væggen eller om de ryger næste gang varmeregningen stiger - sammen med Hardanger-felen?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 3. Hej Eirin och Lars!
  Så trist att det inte fanns någon som var intresserad.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
 4. Jeg blev helt bekymret, da jeg læste indlægget, for hvad skal der så ske med familiebillederne? Men der kan vel bankes nogle søm i væggen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 5. Huff da, så synd.
  Det høres ikke greit ut i mine ører.

  SvarSlett
 6. Det var trist, men hvad skal man gøre? Vi har prøvet næsten det samme, men var så heldige, at der til sidst var en, der ville hente det gratis. Ellers havde vi også været nødt til at opføre 'pianomassakren'.
  Forhåbentlig finder i plads til familien et andet sted :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett