2. april 2022

IS PÅ HAGEDAMMEN - MEN VÅR I LUFTA

Tidlig morgen ved hagedammen, der dagens første solstråler treffer den rimete isen som har lagt seg på dammen i løpet av natten. 

Under den tynne isen skimtes de små røde slørhale-gullfiskene - som ett av barnebarna omtalte for familien Findus for noen år siden. Findusfamilien teller nå ca. 30 medlemmer, medregnet barn og barnebarn.


For selv om der er mellom fem og seks plussgrader midt på dagen, er det nok minusgrader om natten til at isen legger seg på hagedammene - slik at en stakkars skilpadde (av ekte plastikk) blir strandet på en øy helt omgitt av utrygg drivis.

 Vi takker for kommentarene på forrige innlegg. Og kan forsikre de som har utrykt bekymring for hva som har skjedd med bilder av barn og barnebarn, om at de har blitt godt ivaretatt. Et utvalg hvor alle er representert, har fått fin plass på veggen i hjemmekontoret i 2. etasje.

Våren er her og titter fram over alt mellom steiner, busker, trær og rusk og rask.

Erantis lyser opp flere steder.

Krokus og hvit blåveis.

De hvite julerosene er på hell, mens denne kommer frodig og flott.

Og det er mer enn nok å ordne med. I løpet av de to siste ukene med supervakkert vårvær, har hekker blitt stusset og busker og trær beskåret. Men staudene venter vi med å klippe ned, til nattefrosten er over - forhåpentligvis i løpet av en uke eller to..

Kald, men solfylt vårhilsen fra Eirin og Lars.
7 kommentarer:

 1. Dejligt med et helt galleri af billeder af børnebørnene. Isen på havedammen er flot med solen, der glimter i det. Vi håber, at skildpadden klarer sig :)
  Hej fra Samsø

  SvarSlett
 2. Hei.
  Fint å ha bilder av barnebarna samlet. Vi har også et galleri.10 stk i alt.Det er kaldt. Frost om natta og is på fuglebadet. Nå håper vi på varmere vær snart.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Ja, det er sådan det ser ud for tiden - også her. Det er som om foråret maser på selvom kulden holder igen, og nattefrost skal vi trækkes med et stykke tid endnu. Smukke billeder fra havedammen og af de fine forårsblomster! Her er krokus og erantis færdige for i år, men det er dejligt med et gensyn. Også flot familiehjørne i kontoret:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Hej Eirin och Lars!
  Det är riktigt fint i trädgården, Vackra krokus och julrosor. Vi har också kallt och det dalar ner snöflingor emellanåt. Inget som blir kvar som tur är. Det blev en fin familjehörna med alla bilder samlade.
  Ha det bra /Hälsningar Marika

  SvarSlett
 5. Det er godt, billederne af børn og børnebørn har fundet en plads.
  Beroligende, at skildpadden er af plast, så I undgår at sætte en redningsaktion i værk.
  Det er et smukt kunstværk, der står ved siden af krokusserne. Jeg spekulerer på, om det er naturens eget kunstværk, eller om en kreativ hånd har været med til at forme stenen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
 6. Vårblomstene blir nesten ekstra flotte med rim på bakken og is på vannet :) Frostnetter hele uken, men det er vel lov å håpe på at det er siste runde. Fin påske!

  SvarSlett
 7. For en spesiell stein på krokusbildet. Det er jo synd at denne kulden varer så lenge, leste nettopp at hos oss skulle det visstnok bli mildere om en uke, men da er vi jo over midten av april. Nattefrosten har vel sluppet litt taket her, så jeg har begynt å klippe, håper ikke jeg trenger å angre. Ha en fin påske, hilsen Ingeborg

  SvarSlett