22. april 2022

MER ENN NOK Å SE OG GJØRE ....

Har litt for mye å gjøre, og egentlig ikke tid til å hage-blogge. Men siden vi både har vært ganske passive på bloggen de siste månedene, og det som skjer i hagen er veldig likt hva som skjedde forrige vår, og forrige vår, og våren før der, og før der igjen, og.... så tok vi en rask runde  med kamera - for i hvert fall vise litt (veldig lite!) av alt som skjer. Skulle gjerne laget en film med tittelen "Hagen minutt for minutt" akkurat nå ...

Tuen med fylt hvit blodurt blir større for hvert år, og det er fullt av små knopper i ytterkant av tuen. 

 
Tepper av skilla, snøklokker og andregule, blå og rosa kollegaer kommer trofast tilbake.

Og kubjellene har spredd seg med mange små kolonier.  Den mørke blå og den hvite varianten ser ut til å ha forsvunnet, men det er nok av den gammelrosa og den mørk lilla.

Både terrassegulvet ved bolighuset og uthuset - på til sammen 100 kvm. er vasket med grønskevask og høytrykkspyler og satt inn med grønnsåpe. Det samme er pelargonia-paviljongen. 

Drøyt 30 løpemeter rekkverk er også blitt vasket, skrapet og grunnet med Visir - før det får to nye malingstrøk.

 
Så står algevekst og visne blader i hagedammene for tur. 2 store dammer = to dagers jobb for oss begge.

Vissent bladverk er det nok av. Tre store kompostdunker er mer enn fulle, og 16 store avfallssekker ble kjørt bort i går.

Hvit Pieris er alltid tidlig ute.

To gode naboer: Gul Primula og Hundetann. I fjord hadde sistnevnte tre blomster - i år har den lille tuen 6 blomster. kanskje det blir 12 neste vår?

Primula under stjernemagnoliaen....

...og stjernemagnoliaen...

En kul kuleprimula, denne frøsår seg, mens den hvite bare blir litt større år for år.

Ok, da er det tilbake til hagen, sol og 18 plussgrader.
Eirin og Lars.


 

14 kommentarer:

 1. Flot ser det ud, men det er rigtigt, det er svært at følge med, vi må gøre det så godt vi kan.
  God arbejdslyst

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, arbeidslyst trengs:-) Deilig å holde på ute nå, når alt våkner til liv ig det begynner å bli grønt!

   Slett
 2. Det var godt, I tog jer tid til at lave et indlæg, for der sker så meget i haven lige nu. Men jeg forstår godt, I har travlt, og malerarbejde, rengøring af fliser og havedamme er hårdt og måske ikke det mest spændende havearbejde.
  Det er så smukt, når de små forårsblomster danner tæpper. Kobjælder er nogle søde små uldtotter. Jeg kan bedst lide de lilla, fordi det er den farve, de har i naturen.
  God arbejdslyst!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trives egentlig godt med høytrykks-spyler og også med malekost, men det var godt å få startet tidlig med det. Så nå rydder og luker vi i hagen, og nyter våren mens vi holder på:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Tak for et lille indblik i havens forårs-overflod! Jeg kan forstå I har travlt med alle de faste installationer i haven, men håber dog I får tid til at nyde alt det der springer ud og blomstrer. - Og sikken et vejr! Perfekt til havearbejde og alle blomster ser helt perfekte ud i det klare lys. God arbejdslyst med havedammene!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nyter hagen mens vi holder på:-) Litt kjøligere vær gjør at våren med blomstring og lyse grønnfarger kan nytes litt lenger!
   Hagedammene er fortsatt på vent....
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Hej Eirin och Lars!
  Trevligt att få en liten snabbtur bland vackra vårblommor.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt synd at denne tiden går så fort, alt skjer på en gang. Ellers prøver jeg å motivere meg for litt tid foran dataen igjen. Har hatt litt sperre en periode(-:
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 5. Hei.
  Fine bilder og det er kanskje disse blomstene nå om våren vi setter stor pris på. Jeg føler at døgnet gjerne kunne hatt flere timer nå på denne tiden. Husk at dere setter dere ned og koser dere litt i hagen også.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skulle gjerne hatt noen flere timer, men vet ikke helt om kroppen hadde tålt det:-)
   Vi nyter mens vi holder på, og pausene tar vi ute!
   Hyggelig at du er tilbake igjen på blogg/Eirin

   Slett
 6. Ih, hvor er i flittige. Jeg kan godt forstå, at det kan knibe med bloggen, men hyggeligt at høre fra jer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kniper litt med bloggen, og jeg har nærmest hatt datasperre en periode. Har ikke orket å sette meg foran skjermen. Litt for mye som skjer også i tillegg til hage og hus...
   Nyt våren/Eirin

   Slett
 7. Så fin den hvite blodurten er, den har jeg aldri prøvd. Ja, det er mye å gjøre i hagen på denne tiden, og så lenge det er fint vær vil en helst være ute. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Den fylte blodurten er vakker, og i år har den "stått" litt lenger, all den tid det ble litt kjøligere vær. Jeg er nok mest glad i den enkle, og det gjelder nok de fleste blomster... Vi nyter våren:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett