3. mai 2022

FORTSATT FULL FART ...

I området langs bekken  som renner mellom de to "store" dammen i hagen, vokser det 5-6 forskjellige  Magnoliaer som blomstrer til litt forskjellig tid. I forrige innlegg viste vi bildet av stjernemagnoliaen i full blomstring. Den er nå nærmest er avblomstret, og Magnoliaen på bildet nedenfor (som vi ikke husker navnet på) har overtatt "showet. Og den er full av knopper, og  blir nok på sitt vakreste i løpet av få dager. 


Alltid er fint, vakkert og inspirerende i mai - men det er også mer enn nok - ja, egentlig litt for mye - 
å gjøre, når både hage og bolighus skal vedlikeholdes. Og da kommer det å være en aktiv hageblogger veldig  langt ned på prioriteringslista. Men vi står på med alt det praktiske med hus og hage så godt vi kan, og skriver noen ord og legger ved noen bilder på bloggen sånn av og til.


Plenen er renset for mose og fått sin første omgang med gjødsel og vannspreder. Et par av hagens romantiske hvite krakker har blitt skrapet, grunnet og malt. og nå er vi i gang med  samme behandling av ca. 30 løpemeter litt krevende rekkverk. 

Her representert av Eirin. Fotografen har nettopp tatt en liten pause og tatt i bruk kameraet,  etter å ha reparere et par trinn i en stentrapp i hagen og male den utvendige murveggen på sokkeletasjen og renset opp i de tre slukene på gårdsplassen.

Bare å nyte synet!

Rute-liljene dukker stadig opp flere steder i hagen. Og det har vi ingen ting i mot.

 
Pierisen vokser sammen med flere forskjellige Rododendron og Asaleaer rundt sjakk-rommet i hagen. 

I forrige innlegg viste vi bilde av den fylte blodurten. Den blomstret vakkert i en uke, og så var det slutt for i år.  Slik ser den ut nå: 

Nå - de par siste dagene - har imidlertid en nær slektning, den enkle blodurten tatt over over hovedrollen i bedet. Og den kan ikke sies å være noe mindre vakker! Også den har ca. dobbelt så mange blomster i år, som i fjord. Slik ser den ut:

Etter 11 år med Åpen besøkshage, er vi (av flere grunner) nå innstilt på at denne sommeren - 2022 - blir den siste med Åpen hage hos oss. Tidligere år, har vi som oftest holdt hagen åpen for publikum to eller tre helger i løpet av sommeren, men kommende sommer vil vi kun ha  to enkeltdager med åpen hage; lørd.11 juni og sønd.14. august, begge dager kl. 13.00 - 17.00  
I tillegg gleder vi oss til å få få besøk av en del hagelag og andre lignende grupper.Flere steder i bekken mellom de to hagedammene vokser det tuer med bekkeblom. Her ser du en av dem.

Hvis du en av de som enda ikke har besøkt hagen vår, eller har vært her tidligere og har lyst på et oppdaterings-besøk,  bør du altså planlegge et besøk denne sommeren. Og er du med i et hagelag som har lyst på et besøkt hagen vår, har vi fortsatt kapasitet til å ta i mot  en gruppe eller to. Du kan kontakte oss på mail: eirin-lars@hotmail.com.

Velkommen!
Eirin og Lars.

14 kommentarer:

 1. Hei.
  Om våren er det masse å gjøre. Og når man blir ferdig er det bare å holde den ved like og ikke minst nyte den. Jeg skulle gjerne besøkt hagen hadde jeg ikke bodd så langt borte.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Tror vi greier å nyte, men mye vedlikeholdsarbeid er satt på vent i to-tre år, og hagen i hagen ble det stort sett ikke gjort noe fra midten av august.
   Lars har fått en sykdom som slår ut ved værskifte i august, og er heftig hele vinterhalvåret. Det ble ikke noe høstarbeide i hagen i fjor, og da ble det ekstra mye å ta igjen nå på våren:-)
   Blogging har det ikke vært overskudd til..
   Nærmer oss målet for vårklargjøring nå!
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Det er dog også en voldsom lang liste af vedligehold I skal igennem! Jeg bliver helt forpustet af at læse om det, men så er det jo dejligt at kigge på alle de fine billeder.
  Jeg tænker I måske kan trappe lidt ned på perfektionismen når I stopper med at holde Åben Have, og så måske læne jer tilbage og nyde alt det I har skabt over så mange år. Det vil jeg da virkelig håbe for jer!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt arbeidet skyldes nok et betydelig etterslep, og sykdom, og i vinter fikk jeg helt blogg og Fb sperre.
   Jeg liker nok best at "hagen er stelt" for å kose meg, sitter nok litt i ryggmargen. etter far og farfar:-)
   Ser litt målet nå, og er glad vi fikk startet tidlig.
   Nå sitter jeg og ser ut over hagen mens jeg skriver, og nyter våren og grønnfargene.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
  2. Arvelig belastning kender vi nok allesammen, Eirin. Jeg har også arvet en hel del perfektionisme, men heldigvis ikke i haven:)

   Slett
 3. Hej Eirin och Lars!
  Det är ett stort jobb att hålla ordning på en stor trädgård och så huset också. Men så ser det också fint och välordnat ut och växterna trivs.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika.
   Ja, vi har både stort hus og hage.. så det er mye å ta tak i. Deilig å få gjort vedlikehold som skulle vært gjort i mange år, og deilig når hagen blir klargjort på våren. Litt eksta i år siden vikke gjorde noe sist høst..
   Nå er det bare å nyte.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Ja der er nok at se til i en stor have, især hvis det hele skal være perfekt. I må huske at nyde som Ulla skriver :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi har både stort hus og stor hage, og med etterslep på vedlikehold, ikke noe høstarbeid i hagen pga.sykdom ble det mye nå.
   Jeg nyter nok hagen best når jeg opplever at den er velstelt, oppvokst med far og farfar som var nøye med de det, og det er mest for min egen del, for å kunne kose meg med hagen:-)
   Akkurat nå lengter vi bare etter en tur til Danmark..
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 5. Det er en travl tid i haven, og når I tilmed har et stort hus med meget træværk, som skal males i år, er jeg fuld af beundring over alt det, I magter at få gjort. På billederne ser det hele så fint ud, men I ser sikkert selv nogle ting, som der skal rettes op på.
  Den enkelte blodurt er efter min mening smukkere end den dobbelte. Det er en skam, at blomstringen varer så kort, men jo mere må man jo nyde den, mens tid er.
  Vi ville gerne have set jeres have, men vi synes, der er lidt langt op til jer. Men det er godt, I snart kommer til Danmark :)
  God arbejdslyst!

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elna - og John. Takk for kommentar. Det er nok en del mer enn bare "nogle ting som skal rettes på. I tillegg til bolig og hage er det også flere andre ting som gjør at vi opplever det er nødvendig med noen endringer. Ja vi gleder oss til en tur til Jylland igjen, da det er lenge siden sist. Og det skal bli hyggelig å treffe dere ( og noen andre venner) igjen! ja, det er jo et stykke å reise hit opp, men skulle dere få tid og overskudd til å ta en tur, vil dere være veldig velkommen. Det er jo ikke mer enn to timers kjøring fra Gøteborg og og hit til oss ( etter en avslappende fergetur) Og det er også muligheter for å legge inn et hyggelig besøk i den botaniske hagen i Gøteborg... Men uansett sees vi om ikke for lenge!

   Slett
 6. Det er mye fint i hagen deres, fin Pieris, er det Sarabande? Ligner i hvert fall på min, som ikke har noe særlig blomstring i år. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Jeg må bare sige, at jeg er imponeret over alt det, I når at gøre. Og jeg er imponeret over jeres beslutning om at trappe ned med Åben have. Det er ikke let, når man har haft åbent i mange år. Jeg er sikker på, der bliver rart for jer, at kunne tage det lidt mere roligt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
 8. Dere har så fantastisk hage hvor alt er så velholdt og på stell. Vi besøkte dere dagen etter "en åpen hage dag" og da var alt ned til den minste kvadrat centimeter, helt perfekt. Jeg kan forstå at dere ønsker å trappe ned litt på besøk. Det er synd at så mange ikke får se den flotte hagen, men jeg tror kanskje dere kan kose der og nyte hage selv sammen med familie og venner.
  Ikke kutt ut blogging da, for det er hyggelig å se bilder fra hagen og ha den kontakten.
  Ønsker dere en fin markering av 17 mai og så får du trene på å ta livet litt med ro, Eirin.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett