5. juni 2022

KAN DET BLI BEDRE? ...

Vi spør oss: Kan det bli bedre i hagen enn dette? Vi synes at akkurat nå er det den beste tiden på året.  I løpet av de par siste ukene har hagen enda en gang fått nytt liv, og med Lars på høygir, og rydde- og lukehjelp av både familie og noen venner (siden Eirin har tre brudd i armen og skal gå med gips til 5. juli), har vi - utrolig nok - fått både hus og hage i ganske god stand. Ja, vi overdriver nesten ikke  når vi hevder at; i boligen har vi vel ikke hatt det så rent og ryddig på 20 år! 

I hagen er det fortsatt en del som kunne sett bedre ut, men vi synes det er "bra nok" - både for at vi selv trives med den, og at den kan vises fram til andre. Skyfri himmel gjør det imidlertid vanskelig for fotografen å formidle et riktig inntrykk av stemningen. Det blir harde kontraster og litt brutale bilder. Men det er uansett bedre enn ingen bilder!

Akkurat nå er blåregnen som vokser på pergolaen like innenfor hageporten, et fantastisk syn. Selvfølgelig har vi sett blåregn som er både større og vakrere enn vår egen, men med tanke på at vi bor i Norge, så synes vi vår egen blåregn er veldig vakker når den henger ned fra pergolaen.Noen planter har blomstret veldig tidlig i år, mens andre har kommet litt senere enn de pleier. Derfor er dette - så langt vi kan huske - den første forsommeren der blåregn, syriner, peoner, fagerbusker, koreansk rogn og koreanske korneller, asaleaer og rododendron akkurat nå blomstrer samtidig. Og det er en helt fantastisk opplevelse. Her er et par av av Peonene:De 45 medlemmene av "Blomstervenners Klubb" (som Eirin er medlem av) som kom hit på hagebesøk i går (lørdag 4. juni) var derfor veldig heldige med tidspunktet - og det fine været, etter at de ble hindret av korona-pandemien fra å komme hit for 2 år siden.

Og her er et glimt av en av de koreanske kornellene - som kommer til å være enda vakrere om noen få dager

For oss var dette et veldig hyggelig besøk. Og selv om de fleste av gjestene ganske sikkert hadde både mer plantekunnskap og flere godsaker i hagene sine enn hva vi har, opplevde vi at de ikke bare så  planter og fine detaljer, men i stor grad også ble inspirert av hagens helhetlige komposisjon og utforming, som jo har vært vår "hovedgreie"  i denne hagen.. Og det satte vi stor pris på!!


Vi må selvfølgelig minne om at førstkommende lørdag, den 11. juni, kl. 13-17 holder vi ÅPEN HAGE. Som tidligere varslet blir det  kun to dager med  åpen hage denne sommeren - førstkommende lørdag, og søndag 16. august - i tillegg til at dette blir den siste sommeren vi har åpen hage...og litt idyll mellom busker, stauder og trær - nede ved hagedammen.

Så: velkommen på førstkommende lørdag - om du har lyst på litt hageinspirasjon!

Eirin og Lars.


 

6 kommentarer:

 1. Nej det er ikke nemt at tage billeder i høj solskin, men det er nu gået godt, haven ser flot ud. I er endda foran mig, mine pæoner blomstrer ikke endnu.
  Ha´ det god.t

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke værst å ligge foran deg på Samsø:-) Det er deilig i hagen nå, og jeg kan jo bare nyte .
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Nej jag tror inte det, det ser så fint ut med blåregn och allt som blommar så vackert.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er deilig i hagen nå, men på sett og vis, tungt å ikke kunne bruke v,armen to måneder framover, og fortsatt 4 uker med gips.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Blåregnen er vidunderlig - også selv om det er svært at fotografere i skarpt lys.
  Alt ser godt ud - fortsat god bedring.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
 4. Forstår jeres tilfredshed med haven og huset og - ikke mindst - den indsats I har gjort for at få alt i orden omkring jer. Når nu det er sidste år med 'åben have', er det dejligt at kunne præsentere den bedst muligt, trods forhindringer!
  Haven ser vidunderlig ud med alle de mange blomstrende buske, og blåregnen er meget smuk, selvom det er et hårdt lys at fotografere i. Jeg synes det er dejlige billeder - allesammen!

  Hilsner og god bedring til Eirin!
  Ulla

  SvarSlett