22. juli 2022

PAUSEINNLEGG - MENS VI FORTSATT VENTER....

Endelig ble det en dag med en del mm. regn - som kom i løpet av flere timer, og ikke som styrtregn og skybrudd  som lett stripper hagen for vakker blomstring. Riktignok var det dette siste, pluss lyn og torden, som var varslet, men det ble akkurat sånn passe behagelig langsom dusj.


Heldigvis har vi ikke kjøpt noen ny bolig enda, så vi har ikke noe stress med å selge. Vi  slapper godt av og blir har så lenge vi må. Vi vet ikke engang hvor vi skal flytte til og hva slags bolig vi ser etter.....! Men uansett: selge først og kjøpe etterpå!

Med tanke på at vi har lagt ut hus og hage for salg salg, og antakelig står foran en krevende rydde og flytteprosess, burde vi vært inne og ryddet i skap og skuffer. Men vi orket faktisk ikke. Blir nesten helt lammet bare vi åpner en skapdør eller garasjedøren....
Så Eirin endte i godstolen med en ny bok, og jeg endte opp med å lage et nytt pause-blogginnlegg mens jeg venter på tenniskamp på Tv`n som begynner om et par timer. Tok også en titt på utvalget av puslespill som står i kjelleren, men hadde lagt alle tidligere, og var ikke motivert for reprise enda.

Da ble det heller litt fotografering i duskregnet. Den 8-9 meter høye Katalpaen var full av blomsterklaser. Mange nesten snart avblomstret. Så jeg måtte fotografere et par som satt 5-6 meter oppe i treet med telelinse, og da er det vanskelig å få god dybdeskarphet i bildet. Men det gir forhåpentligvis et visst inntrykk av skjønnheten. Selve enkelt-blomstene kan ligne litt på blomstene til en jordbærplante, og blomsterklasene - som det kanskje var 40-50 av - har litt til felles med blomsterklasene til kastanjetreets.

Katalpatreet - eller trompettreet som det kalles på norsk, vokser ved siden av en nukatsypress og en hagehortensia. Den er også i full blomstring akkurat nå. Jeg la også merke til at de tre yuccapalmene vi har i hagen hadde begynt å blomstre. Og om to-tre dager blir de forhåpentligvis helt fantastiske- og fotoklare..Barlind og japansk lønn i godt naboskap.

Langs en av hagestiene - med den nest største dammen rett på baksiden.

Pausehilsen fra Eirin og Lars 

11 kommentarer:

 1. Godt du fik taget lidt billeder, så vi fortsat kan følge med. Vores catalpa har vist ingen blomster i år. Jeres er meget flot. Hvis vi skal flytte, skal det være i rækkehus, siger en af sønnerne, men det vil vi ikke, så vi må blive her. Pakning kan skræmme os til at blive noget længere, men det bliver nok ikke nemmere med tiden.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok alvoret i å skulle flytte begynner å trenge inn, men vi får nyte sommeren å se hva som skjer:-)
   Det er ikke særlig lystbetont å sortere, pakke ned og kaste. men det må til.
   vi kommer til å savne hus og hage./Eirin

   Slett
 2. Hei Eirin og Lars.
  Vi får nyte bildene fra dere så lenge vi kan. Med min helse burde vi snart kanskje finne oss en leilighet. Men jeg kan ikke tenke meg å flytte enda. Så lenge jeg kan klare trappene så blir vi her.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne -Lise.
   Hvis vi hadde hatt et mindre hus og hage kunne vi nok blitt litt lenger, men total vedlikeholdet blir for mye, og er avhengig av at vi er to med god helse. Det gjelder også en flytteprosess:-)
   God helg/Eirin

   Slett
 3. Det må være vemodigt f.eks. at tage det sidste billede af jeres smukke catalpa. Oprydningen giver sikkert først for alvor mening, når I ved nøjagtigt, hvor I flytter hen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vemodig at det sannsynligvis blir vår siste sommer her. Vi hadde i utgangspunktet blitt enige om å flytte til noe og ikke bare fra noe. Men nå våger vi ikke kjøpe noe nytt før vi har solgt. Pakking blir nok enklere når vi vet hvor vi
   skal:-) /Eirin

   Slett
 4. Så vakre blomster catalpatreet har. Det blir spennende med hussalget, og lykke til med det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Catalpatreet har blomstret helt fantastisk i år. Ekstra flott å kunne nyte det innefra når vi tar morgenkaffen:-)
   Det er litt tregt i boligmarkedet akkurat nå, så det er bare å slappe av./Eirin

   Slett
 5. Det er godt I ikke har så travlt med at flytte, og vi kan få lov at nyde nogle dejlige regnvejrsbilleder fra haven. Tænk, hvor ville det være skønt at få en ordnetlig omgang regn her også! Håber I nyder både haven og vejret!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt for oss også og kunne nyte sommeren i hagen, og vi er takknemlige for regnet, for nå var det virkelig tørt:-)/Eirin

   Slett
 6. Hej Eirin och Lars!
  Trädgården är så fin, är extra imponerad av den fina Japanska lönnen. Hoppas det ordnar sig med försäljning och ett nytt boende, som ni kommer att trivas med,
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett