11. oktober 2022

KONTRASTENES TID ....

Høsten er på mange måter kontrastenes tid. Både i verden der ute, og i hagen og  dagliglivet her hjemme. For vår egen del har det vært en ganske slitsom sensommer og høst.


 Derfor har det også vært ganske stille på denne bloggen. Først pådro Eirin seg tre brudd i arm/håndledd, og gikk med armen i bind i 8 uker. Og det i en periode der vi skulle gjøre hus og hage klart til fotografering, visning og forhåpentligvis salg. Deretter ble eiendomsmegleren sykmeldt for en periode, før vi begge fikk en runde med korona. Og det tok faktisk en del uker før vi var tilnærmet "arbeidsføre" igjen. Deretter har det vært fullt fokus på alt som skal ordnes med fiksing (vedlikehold), rydding fotografering, byråkrati og hussalg.


Mandag den 11.sept ble  eiendommen vår solgt til kjøpere som hadde vært på visning, og hadde falt for både hus, hage, nærområde og utsikt. Salgsplakaten på veggen ble tatt ned, og vi  brukt dagene etterpå til rydding og nedpakking, og ikke minst; forsøkte å finne ut hvor veien skal gå videre. Vi har vurdert og sett på steder både i Østfold, Vestfold og området rundt Oslo. Og vurdert om nytt bostedet skulle være leilighet med vaktmester eller lite hus med liten lettstelt hageflekk? Boligannonser, beliggenhet, planløsninger og priser har blitt grundig sjekket nærmest kontinuerlig hver dag. Og for noen få dager siden fant vi både området, stedet, beliggenheten, størrelsen, utsikten og prisen vi begge ønsket oss, et par mil øst for Oslo.- hvor vi har både familie, venner og bekjente. Og i tillegg til utsikt og sol fra både øst og vest, fulgte det også med en privat grønn, liten flekk. Vi overtar leiligheten den 16. desember, flytter før jul, og gleder oss veldig til en helt ny livssituasjon med mindre ansvar og færre bekymringer, ved Nittedalselva i Lillestrøm. - to minutter å gå til jernbanestasjonen, 11 minutter til Oslo S, med Rema, Apoteket og sentrum tett på, og fine turstier langs elva rett utenfor. Det kommer til å bli en ganske stor kontrast i forhold til de siste 22- års tilværelse i Sponvika!

Kontraster er det mye av i hagen for tiden. Her er noen eksempler:

Sypresssen henger myk som kokt spagetti over den harde granittmuren

De store bladene på Magnoliaen står mørkerøde mot den grønne hekken

Parykkbusken blir ekstra rød på høsten

Snabelkala er et morsomt innslag i høsthagen. Den har frøsådd seg. og har dukket opp flere steder i hagen. 

Den12 år gamle koreanske kornellen er litt av et syn i høst. Det er første gang at den viser fram frukter/frøkapsler. Og det er ganske så mange av dem - kanskje 50-60 på hele busken, og de er ca. 3 cm. i diameter. Utrolig stilig design!
Ser litt ut som blanding av jordbær, bringebær og golfball.  
 
Og junimagnoliaen (sommermagnoliaen) er ikke mye dårligere

Ja, under denne magnoliaen kan de nye hageeierne kanskje finne mange baby-planter til våren!

Vi tenker at salg av hus og hage også innebærer slutten på denne hagebloggen. Men vi kommer med et siste avslutnings-innlegg når vi igjen får hodet over vannet.

Hilsen Eirin og Lars.

17 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med salget! Det blir en stor overgang ja, men når alt kommer til alt blir det kanskje en mer avslappet tilværelse. Mindre å passe på, men jeg gjetter på at dere kommer til å savne hagen. Lykke til med flyttingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det blir stor overgang, og vi kommer helt sikkert til å savne hagen. Nå sortere vi, kaster selger og pakker ned, så det er bare å håpe at vi kommer i havn.
   Ting tar tid,
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 2. Hej Eirin och Lars!
  Gratulerar till försäljningen och att ni har hittat ett nytt blivande hem.
  Lycka till med det nya hoppas ni kommer att trivas bra.
  Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Vi håper vi kommer til å trives, men den jula blir nok i pappesker:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 3. Tillykke med salg af huset og med, at I har fundet noget nyt at bo i. Også jeg sidder og kigger på boligsiden dagligt, håber vi finder det rigtige, jeg vil have en have igen bare en mindre. Det er en dejlig tid om end lidt vemodig, mon I ikke også har taget mange billeder, som I senere kan nyde.
  God vind fremover

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Håper dere finner noe snart. Vi har vært på utkikk etter bolig i det området vi nå flytter til i over et år. Vi får en liten gressplen og to romslige terrasser, så dette blir spennende, selv om det er en tøff prosess.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 4. Gratulerer med salget og lykke til med den nye boligen. Dette blir jo spennende. Håper det er bra med dere begge. Ingen liten jobb som skal gjøres i forbindelse med flytting heller, vil jeg tro:) Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Skulle gjerne hatt en hytte nå...og i framtiden, men vi får se hva som skjer.
   Det er et stort hus vi har, og veldig mye å rydde for to samlere:-) Kjeller, uthus. loft og garasje. Nok å gjøre.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 5. Tillykke med salget og med jeres kommende hjem.
  Mon ikke det er en lettelse for jer, at I er nået så langt. Selvom det er vemodigt, må det give ro, at I ikke skal tænke på forårsarbejdet i haven. I vores alder befinder vi os bedst med kun at have det, vi kan overkomme. Man kan jo også have meget ud af en "liten flekk". Det lyder til, at I har fundet et godt og centralt beliggende sted.
  Jeg håber, I begge er raske og parate til at tage det sidste nap med nedpakning, flytning og ikke mindst indretning af jeres nye bolig.
  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, vi tror dette kommer til å bli bra for oss når vi kommer i orden. To deilige terrasser, en liten gressplen som er vår. Sol hele dagen og fine grøntarealer mellom boligene, og utsikt.
   Vi pakker, selger, gir bort og kaster. Utrolig hvor mye en har samlet gjennom drøyt 50 år:-)
   Ha det riktig godt/Eirin og Lars

   Slett
 6. Hei! Så fint at dere har funnet et sted dere er fornøyd med. Det må være en stor lettelse. Det er veldig fint ved Nitelva. Lykke til med flytting! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Flotte turområder, og vi ser Nittelva. Tror dette blir bra:-)
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 7. Gratulerer med salget! Håper hagen i Sponvika blir godt tatt vare på videre.
  Gratulerer med ny bolig, håper dere har funnet et sted dere virkelig kommer til å trives. Nå kan dere bruke tiden på mye annet enn luking.
  Høsthilsen fra Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Tror dette blir bra for oss. På sikt er det greit å bo nær offentlig kommunikasjon:-) Tror aldri jeg har luket så lite som i år, men det kommer nok også av at alt nå vokser mye tettere. Men deilig å få mer tid !!
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 8. Så spennende, vemodig å flytte fra hagen selvsagt, men sikkert kjekt å begynne på et nytt kapittel også, kanskje med en ny hageblogg? Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir vemodig, men på sett og vis kjenner vi oss klare for noe nytt.
   Men vi kommer til å savne stedet.
   Ha det godt/Eirin

   Slett
 9. Tillykke med både køb og salg! Det lyder som om det har været et hårdt år at komme igennem, og en flytning kræver jo gode kræfter, så nu håber jeg I er i top-form til alt pakke-arbejdet. Held og lykke fremover!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett