GJESTELEILIGHET-2

Vi har nå to hyggelige leiligheter vi leier ut for ferie og korttidsopphold i vår bolig i Sponvika. Dersom du skal tilbringe noen dager i Halden-området, er våre gjesteleiligheter et hyggelig overnattingssted og et utmerket utgangspunkt for mange fine opplevelser.  Leilighet 1 har ett soverom med to sengeplasser, mens leilighet 2 har to soverom og fire sengeplasser. Nedenfor, på denne siden finner du opplysninger om leilighet 2. Vil du ha informasjon om leilighet 1, må du åpne siden for denne i  menylinjen under bloggens forsidebilde. Du kan klikke på bildene hvis du vil se de større. 

Om stedet:

Sponvika er opprinnelig en gammel fiskerlandsby fra 1600-tallet, med små hvitmalte trehus og trange gater, like ved Svinesundbroen og grensen mot Sverige. I nærområdet er det muligheter for bading, fisking, sykling, vandreturer og mange andre aktiviteter og opplevelser. Kort vei til shopping, golf, båtturer og pub(som er åpen om sommeren). Altså et utmerket sted for å lade batteriene og samle nye krefter. I dag er det 500 fastboende i Sponvika, og mer enn 800 hytter og sommerhus.
Sponvika har et sjarmerende maritimt miljø.Det er to badestrender innen gangavstand i nærområdet. Den ene er "Pina", som ligger ute på Kjeøya, en halvøy  med fine turstier og badeplass bare noen hundre meter herfra. Den andre er badestranden i Svalerødkilen, ca. 700 meter herfra. Bildene over og under er fra Svalerødkilen.Om Leilighet 2:

Leiligheten ligger vakkert til i Korterødveien 62 ved sjøen i Sponvika, med utsikt til sjø og småbåthavn. (Leiligheten er nyrenovert våren 2018, og har så langt ikke vært utleid. Derfor har vi foreløpig ingen referanser, utover de som gjengis i omtalen av leilighet 1).


Vårt hus og gjesteleilighet ligger ved Korterødkilen og har utsikt til denne.Bildene over og under viser Korterødkilen (nærmest), og Svalerødkilen bakerst. Odden som stikker ut på venstre side i bildene er en del av Kjeøya, der det finnes rester av mye gammel historie, med blant annet skyttergraver fra Karl den tolvtes tid. Svalerød er for øvrig et nyere navn for Svolder, noe som gjør at historikere mener at det kjente viking-slaget fant sted her, og at mye historie fra vikingtiden kan være sunket i havet nettopp her. Bildene over og nedenfor er tatt fra vår eiendom mot småbåthavna i Korterødkilen og Kjeøya.Leiligheten har egen biloppstillingsplass, egen inngang og egen møblert uteplass, med flott utsikt til hagen og sjøen.

På uteplassen er det egen grillplass beregnet for engangsgrill eller turgrill.

Her er en detalj som viser hvordan den vakre hagen strekker seg helt opp på leilighetens uteplass.

Leiligheten ligger i sokkeletasjen på den delen av huset som ble bygget i 2001, og er oppgradert i 2018.

Stuen har åpen kjøkkenløsning med alt som trengs; komfyr med fire plater og stekeovn, kjøleskap og fryseskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, vannkoker, strykejern, service, bestikk, kasseroller m.m.. Det er stort spisebord med fire stoler med puter på.

I stuen er det sofa, to gode lenestoler, flatskjerm-tv, internett med wi-fi, og hyller med bøker og spill. Flislagt gulv med varmekabler.
Takhøyde 240 cm.

Det er store vinduer i den lyse stuen, mye dagslys, og herlig utsikt.

Det største soverommet har en dobbeltseng som er 160 cm. bred, med gode madrasser og over madrass. Videre har det en stol, et lite arbeidsbord., og vinduer ut mot hagen.

Soverommet har  to doble garderobeskap med henge og hylleplass. Teppe på gulvet og panelovn.

Det minste soverommet er ikke stort, men det er stort nok til at en kan sove godt i en 160 cm. bred dobbeltseng med gode madrasser og en over madrass.

Badet er flislagt på vegger og gulv, og det er varmekabler i gulvet. I gangen er det godt med plass til ytterklær, sko og bagasje, samt flislagt gulv med varmekabler.

Fakta om leiligheten:

Leiligheten ligger i husets nybygde del (2001), og har: 
Egen inngang fra egen uteplass 
Entrè med garderobe.
Begge soverommene har 160 cm. brede dobbeltsenger, med gode madrasser og overmadrasser, og nok skapplass. Sengene er ferdig oppredd ved ankomst. Takhøyden er 240 cm.
Stuen har sofa, to gode lenestol, 32" flatskjerm-TV, og wi-fi internettilgang. Flislagt gulv med varmekabler, og store vinduer med utsikt til hagen og sjøen. 
Kjøkken har komfyr med fire plater og stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin. kaffetrakter, kjøle-, og fryseskap, og inneholder alt nødvendig av servise, kjeler, bestikk. Det er en hyggelig spiseplass, flislagt gulv med varmekabler. 
Badet er romslig og lyst, med dusj, WC, vaskemaskin, skapplass og stor speile, og flislagt gulv med varmekabler. 


Booking:

Ved forespørsel om leie av leilighet ønskes  opplysninger om:
* fullt navn og alder på alle aktuelle gjester
* hjemsted by/land
* opplysninger om yrke/arbeid.
*  hensikt med oppholdet (arbeid, ferie, eller lignende).
* bekreftelse på at husregler er lest og akseptert

NB! Leiligheten leies ut til inntil 4 personer (ikke barn under 12 år) som kan snakke- og kommunisere godt på et skandinavisk- eller engelsk språk. Leiligheten leies ikke ut til russ. Forespørsel kan gjøres på mail: eirin-lars@hotmail.com  eller tlf. + 41001714

Priser som gjelder 01.07.21 - 01. 07.22
Høysesong, (uke 24-34) pr. døgn: kr 1100 -  hel uke (søndag- søndag): kr 6500.-
Lavsesong  (uke 35-23) pr. døgn: kr 900. Hel uke (søndag- søndag): kr 5500.-
Minimum leie: 4 døgn.

I tillegg kommer et obligatorisk rengjøringsgebyr på kr. 600.-, uavhengig av antall døgn/personer.

Pris for lengre opphold etter nærmere avtale 
Priser er inklusiv håndklær og strøm.

Husregler:


* Leiligheten og eiendommen er røykfri, og det er ikke anledning til å medbringe husdyr.
* Dette er et stille og rolig sted hvor det ikke er anledning med festing og partystemning.
* Muligheter for grilling og bruk av vaskemaskin.
* Av hensyn til andre beboere/besøkende er det ønskelig at uteplass og hage er mobilfrie soner.
* Sengene er ferdig oppredd ved ankomst. Ved avreise tas sengetøyet av og legges i skittentøykurv på badet, sammen med håndklær.
* Innsjekking etter kl. 15.00, utsjekking innen kl. 12.00
Fasiliteter og avstander:
Det er mangefine tur-, og sykkelstier i området. 
Avstand i luftlinje til sjøen: 100 m.
To badestrender, gangavstand ca. 700 - 1000 m. 
Fiskemuligheter
Golfbaner i Halden (13 km.), Sverige (ca. 20 km.) Sarpsborg (ca. 30 km.)
Badeland i Sarpsborg (ca. 28 km.), Strømstad (ca. 30. km.)
Ferge til Kosterøyene (Fra Strømstad) ca. 30 km.
Butikk: Rema 1000, ca. 3 km.
Halden by / sentrum ca. 11 km.
E6/Riksgrensen ca. 3 km.
Pub og marina i Sponvika (i sommersesongen) ca. 400 m.

Se, gjøre og oppleve i «vårt distrikt»:
Kjeøya: Kun 5 min. unna – gangavstand. Halvøy med badestrand, stupemuligheter, turstier, vernet eikeskog skyttergraver fra Karl den 12. tid. Fra øyas utsiktspunkt/toppen (20 min. å gå) er det panoramautsikt over hele skjærgården og Hvalerøyene. Fiskemuligheter.
Svalerødkilen: Familievennlig badestrand, 1km. herfra. 
I Halden ligger Rød herregård med en flott engelsk barokkhage. Muligheter for omvisning.
Fredriksten festning i Halden - kjent for de fleste fra «Allsang på grensen» og «sommeropera» - er et fantastisk flott anlegg med mye historie fra kriger og unionstid.
Ved festningen er det også en golfbaneHalden-vassdraget er også et område med mange spennende muligheter.
Halden er en hyggelig liten by med et hyggelig havneområde. Byens gjestehavn regnes som en av Norges fineste. Et av sommerens høydepunkt er den tradisjonsrike Mat og trebåtfestivalen. Kjent for mange er også sykkelrittet Grenserittet.
Link til det meste om dette er:  www.visitoslofjord.no/halden/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar