Denne siden er oppdatert 13.04.21. Den er bloggens fotoalbum med mange bilde og lite tekst. Mer enn 280 bilder! Bildene er delt inn i grupper fra ulike områder i hagen. Rull nedover og bli med på en spennende hagevandring. I 2011 vant vi førsteprisen for "Årets Hage" som hagelagene i Halden og Aremark arrangerte (for fjerde og siste gang). Vår hage ble påmeldt av noen som hadde besøkt den. Ovenfor og nedenfor kan du lese mer:
For å gjøre det enklerefor lesere av bloggen å orientere seg i de mange bildene, har vi tegnet denne "analoge" hageplan (14. jan. 2014) Og hages ser fortsatt ut som på plantegningen.
Her er gruppene som bildene er delt inn i:
1) Drivhuset
2) Vann i hagen
3) Sjakk-hagerommet
4) Pergolaer og portaler
5) Gangstier, trapper og stein i hagen
6) Bed og stein i hagen
7) Lekeplass og lekestue
8) Hagens uteplasser
9) Hagens planter - stauder, busker og trær
10) Kunstgalleri og vinterlagringsrom
11) Kanskje litt "Japan-light"?
10) Kunstgalleri og vinterlagringsrom
11) Kanskje litt "Japan-light"?
12) Høsthagen
13) Vinterhagen
14) Plantesalgsrommet
14) Plantesalgsrommet
15) Pelargoniapaviljongen
16) Trivsel i hagen
17) Noen bilder som ikke passer i gruppene ovenfor
2012: Nytt drivhus, klart for innredning.
Bobleplast-telt er satt opp i drivhuset for overvintring av diverse planter som ikke kan stå ute. November 2013.
Det er sommer, og rødbeter, gulrøtter, purre salat, spinat, tomater og agurk er snart klare for å smakes på! 2013
Ti ulike tomatsorter prøves ut. Våren 2013
Korearognplantet på sørenden for å gi skygge til drivhuset. Det er samme type rogn som står langs fortauet utenfor botanisk hage i Gøteborg - som sikkert mange har sett, og gått under.
Drivhuset sett fra uteplassen ved uthuset.
Andre studerer det og drømmer kanskje om eget drivhus?
"Hagebesøkere" koser seg med medbrakt niste utenfor drivhuset.
2) Vann i hagen
Dette bildet, som er tatt av Steinar Øystad, fylte en helside i Halden Arbeiderblad den 15. august 2011, i en reportasje om arrangementet "1000 Åpne Hager" dagen før. Stolte hageeiere sitter på stenen og later som om de er avslappet og uthvilte.
Et stemningsbilde fra den øverste dammen. Granen i bakgrunnen "tok kvelden", men har fått en bra erstatning.
Bekkeblomtrives godt mellom steinene i bekken
Bekken sett fra øverste dam og nedover.

Samme her, men fra en litt annen vinkel. Legg merke til at ingen steder er gummimembranen (som ligger i bunn av dammen) synlig på kantene. Steinene på kantene ligger ikke oppe på gummiduk-kanten, men er stablet ned i dammen med membranen på baksiden.
Samme her, men fra en litt annen vinkel. Legg merke til at ingen steder er gummimembranen (som ligger i bunn av dammen) synlig på kantene. Steinene på kantene ligger ikke oppe på gummiduk-kanten, men er stablet ned i dammen med membranen på baksiden.
Bekken er drøye fem meter lang, og en høydeforskjell på ca. en og en halv meter. Til venstre skimtes tempeltreet, som i dag nærmer seg en høyde på fire meter.
Mer bekkeblom.
"Hagevandre" samler inntrykk og inspirasjon.
Idyll fra øverste dam om sommeren.....
og om vinteren. Hver tid på året har sin egen stemning ved en hagedam. (Februar 2011)
Høst, nattefrost og isen har lagt seg.
Fint med høst og vinter, men sommeren er best! Bare se her (nedenfor)! (øvre dam)
"Sommergjestene" sitter under bronseblad-palmene og ser utover havet
Og her er litt utsikt over den nederste delen av hagen, sett fra den lille dammen.
3) Sjakk-hagerommet
Vi har mange pergolar og portaler i hagen. De har mange funksjoner - blant annet som klatrestativer og portaler inn til hagerommene. I boken "Kunsten å lage en spennende hage" har portalenes mange funksjoner fått et eget kapittel. Her ser du et bilde av Lars med boken:
Portalen er brukt på forsiden av boka...
I Mai 2015 ble det bygget en ny roseportal over gangstien opp mot sjakkbordet. Vi ønsket å skjerme av mot sjakkbordet, og forsterke opplevelsen av dette som et eget hagerom, og hadde også lyst på en klatrerose av typen "Flammentanz".
Slik ble den, sett nedenfra.....
Og her er klatrerosen "Flammentanz" i ferd med å erobre hele portalen
Mellom gårdsplassen og hagen laget vi sommeren denne porten som en hovedinngang til hagen, sommeren 2014. I skrivende stund har villvinen dekket både denne og en like stor
tilstøtende pergola som går tvers over gårdsplassen.(bildet nedenfor)
Portalene våre er ikke først og fremst klatrestativ for planter. De er laget og plassert for å fungere som spennende "døråpninger" inn mot ulike hagerom. Vi har også forsøkt å plante så tett som mulig inntil sidene på portalene, for at innsyn til hagerommet skal være gjennom portalene, og ikke på siden utenfor. Portalene skal fungere som hagens spennende "tittehull", og skape nysgjerrighet og overraskelser for hagevandreren. Bildet over er tatt gjennom en av portalene i 2013.
Dette bildet er tatt fra samme sted som bildet ovenfor i mai 2014 og viser den nye store roseportalen - som nettopp et blitt beplantet.
Her ser du den fra plenen. 2014
Og her ser du den fra andre siden, inn mot plenen. 2014
Hagevandrere - august 2014 - studerer beplantning ved den nye roseportalen.
Nå, fem-seks år senere dekker både roser og klematis den store portalen.
Over ser du hjørnet av pelargoniapaviljongen til venstre. På portalen med armeringsjern-port, rett fram, vikser en pipeholurt mer eller mindre inn i Blærespirea-busken. Den samme portalen vises også på bildet nedenfor.
Den minste av portalene med kattebusk og klematis, Helt bakerst skimtes så vidt den samme portalen som på forige bilde. I forgrunnen sees halvparten av den største dammen. Legg merke til hvordan steinene er stablet ned under vannoverflaten slik at gummimembranen ikke synes !
Over og under to bilder av portalen nederst i hagen tatt med to års mellomrom.Portalen er utgang til en sti som fører ned til sjøen og småbåthavna.
Du skimter også den samme portalen som ovenfor i bakgrunnen på dette bildet som er sett gjennom portalen som fører ned til den nederste hagedammen. En portal i hagen virker nesten på samme måte som rammen på et bilde. Og den kan fungere like godt begge veier. På bildet under ser du den samme portalensett portalen som på bildet over, men sett nedenfra dammen.
Nærbilde av samme.
5) Gangstier og trapper
Vi hadde plantet brudespireabusker i hele skråningen. 68 stykker ble fjernet etter noen år, da vi trengte plass til andre planter og den brede spireahekken var veldig vanskelig å klippe.
I tillegg til en liten uteplass - bildet nedenfor - laget vi en liten snarvei-trapp opp skråningen av flate sprengstein vi fikk tak i..
Slik så det ut et par år senere.
En liten trapp som gjør det enklere å luke i skråningen bak lekehuset
En trapp med kun to trinn opp til en ny uteplass i skråningen. (oktober 2015)
Våren 2014 ble en ny liten "trapp" ble laget utenfor uthuset - opp til uteplass/tersasse, til erstatning for den gamle som lå helt inntil husveggen, for å gi plass til et lunt voksested for en drueplante.
"Hovedveien", sett fra gårdsplassen og nedover. 2013
Og videre nedover. Lekestue, inn til høyre her...2013
Stien fra "Hovedveien", ned mot store hagedam.2012
"Skogs-stien" på nedsiden av den lille hagedammen. 2012
Slik ser trappa ut fra øverst ved det lille steinbedet....
....og slik ser den ut nedenfra. Tre trinn før første platå, tre trinn til neste platå.....Såtegrana på hjørnet er 6 år gammel, plantet bak en stein som veier et drøyt tonn. Trappetrinnene ble kjørt inn i hagen med traktor da vi begynte med hagen, og har ligget lagret inntil vi lagde denne trappa. Da ble de "vrikket" på plass med sekketralle og spett.
6) Bed og stein i hagen
Langs den lange granittrappa har vi laget et steinbed med tørketålende beplantning, siden det ligger i solsteiken hele dagen og har veldig sandholdig "jord"
Gamle gjerdestolper fra Hvaler, kjøpt på Finn.no, ble fine skulpturer i hagen
Steinsopper med vinterhatter på - januar 2015
Og her er utenfor inngangen til den andre, som har to soverom, og for det meste leies ut til sommergjester.
I tillegg til at den store steinen ved kanten av den nederste dammen har et veldig dekorativt mønster, fungerer den også som både benk og kaffebord av og til. (07.09.14)
Bedet nederst i hagen ved hageporten, fikk en oppgradering sommeren 2014, med et høyere midtparti og en del nye planter.
Langs kanten av trappeløpet ble det sommeren 2013 laget et nytt lite steinbed, for små kaktuser o.l.
Nytt steinbed ble laget foran uthuset -i april 2014, som erstatning for det det opphøyde kassebeddet laget av jernbanesviller.


Detalj tre uker senere.

...og her et nærbilde i juli tre måneder senere.

Detalj tre uker senere.
...og her et nærbilde i juli tre måneder senere.
Et lite steinbed på toppen av den lange steintrappa. vi har forsøkt å gi inntrykk av at fjellet kommer opp gjennom bakken, og var her for beleggnings-steinene ble lagt.
I den steinrike skråningen mellom gårdsplassen og hovedveien klarer bergoniaen seg bra. Ikke mye annet ville klars å vokse her!
Ved det store steinbedet har vi brukt rullestein langs kanten og skiferaktig bruddstein i selve bedet. Bedet forandrer stadig karakter. Både fordi ulike ting blomstrer til ulike tider, og fordi det stadig ommøbleres og gjøres om.
Her er et foto av samme bed, men med et års mellomrom og ulike tider på våren/sommeren. Nedenfor kommer noen detaljbilder fra steinbedet:
Siste detaljbilde fra steinbedet.
Ovenfor og bak denne tett beplantede skråningen er den øverste/minste hagedammen. Helt til høyre i bildet skimtes så vidt litt av steinene langs bekken. Forøvrig en samolanting vi er veldig fornøyd med - både når det gjelder farger og former.
Og her: Stein som utsiktsplass i det store steinbeddet øverst i hagen.
Halden og Iddefjorden er fra gammelt avkjent for sin granitt. Juli 2014
Totalt er granittmuren omtrent tyve meter lang. På toppen er et like langt, og halvannen meter bredt steinbed. I tillegg ender muren - i begge ender - i hvert sit forskjellige steinbed.
Stein stablet på kanten ved nederste hagedam. Det er fint når steinene ligger litt nede under vannflaten, plantene henger litt ut over kanten, og det hele speiler seg i vannet - sett fra uteplassen ved dammen. Sommeren 2014.
"Ekte" steinsopp.
Lave steinmurer av brudd/sprengstein er brukt for å lage små forhøyninger i terrenget på det som i utgangspunktet var den flate delen av tomta. Nivåforskjellene - som kanskje bare er 20-40 cm. store er med på å skille du ulike hagerommene fra hverandre, og gi en følelse av at hagen er stor når en vandrer fra rom til rom...
Ingen tvil om at stein kan være utrolig dekorativt!
Store "rundstein" som kansteiner rundt opphøyde bedd, gatestein som innramming, og brudd/spreng-stein brukt som beleggningsstein. Ulik stein viser ulike funksjoner, og fungerer dekorativt på samme tid.
"Kantsteiner" på 1,5-2 tonn ble heist og dyttet på plass med traktorgraver. Dette er to, av .i alt 20-25 store steiner som ble kjørt inn i hagen helt til å begynne med.
Vi har forsøkt å plassere steinene slik at det skal virke som om både dammen, bekken, steinene og plantene rundt har vært her siden "tidenes morgen" og ikke se ut som de
har blitt "plassert her" forrige sommer. Og for å gjenta: Ingen synlig membran langs kantene!
har blitt "plassert her" forrige sommer. Og for å gjenta: Ingen synlig membran langs kantene!
Øverste del av det steinete bekkeløpet i damanlegget, sett ovenfra.....
Stablede murer av rstein er det veldig mange meter og tonn av i hagen
Torskemunnen er utmerket jobb med å begrense manuell luking
7) Sulpturelle og dekorative innslag:
Under overskriftene Vann i hagen og Bed og stein i hagen, pkt. 6 - ovenfor, er det vist en del skulpturelle og dekorative ting som har med stein å gjøre. Vi har også en del andre dekorative innslag som vi viser i dette avsnittet. Imidlertid vil vi først si noe om vår holdning til denne type stæsjeting i hagen, siden vi stadig blir utsatt for hagedesignere, interiørdesignere, influensere og andre "spesialister" som ser ut til å tro at vi kan pynte oss til vakre hjem og hyggelige hager. Ikke minst møter vi de på TV. Det er imidlertid like håpløst å stæsje seg til en vakker og hyggelig hage ved bruk av nisser, rustne melkespann, bålpanner og mange krukker, som å tro at en blir et hyggeligere og bedre menneske ved å farge håret og kjøpe ny trendy kjole. Selv lagde vi noen kritertier for hva som skulle tas inn i hagen, før vi laget den. "Pynteting må må enten 1) ha en eller annen form for estetisk eller praktisk funksjon, eller 2) vise eller fortelle noe om hageeierenes personlighet, eller 3) ha en eller annen naturlig tilknytning til lokalmiljø og omgivelser, og (ikke minst) passe til hagens helhetlige komposisjon og ide, og ikke forstyrre denne.
Våre "sydenturister" er her hver sommer og koser seg på hagens svaberg.
Leveggen, laget av gamle hummerteiner fra Sponvika, ved uteplassen ved uthuset er aldeles ikke noe å le av. Den fungerer utmerket som cat-walk for vakre pelargonier....
... og er maritime, dekorative gjør det faktisk ganske lunt på uteplassen.
Her er et dekorativt "stilleben" på uteplassen av noen kasser og krukker
En av benkene på gårdsplassen utenfor hageporten fungerer også utmerket som "hagepynt".
Bålpanna på bålplassen ble leget av en bryggerpanne vi fant på eiendommen.
Hekk-stæsj? Formen og åpningen i ligusterhekken oppleves som et helt naturlig pynteelement i hagen. Mye bedre enn en tissende englegutt i betong fra hagesenteret.
Alltid spennende å titte gjennom åpninger for å se hva som skjuler seg på den andre siden.
Denne 60 cm. høye stein-tanna ble hugget av en dansk hagevenn.
Granittskulpturene er også vist annet sted
Sandal-forntenen - også vist annet sted.
Helt "innafor" hagestæsj på uthusveggen/uteplassen.
I hagen har vi flere slike beplantede og dekorerte trau, som vi har støpt selv. Vi synes de fungerer som utmerket dekorasjon og omtaler dem som små hager i hagen. I et blogginnlegg har vi skrevet detaljert om hvordan vi gjorde det.
8) Lekeplass og lekestue
Et huskestativ ble stadig etterlyst når vi hadde besøk av de yngste. Og i oktober 2015 ble lekeplassen utvidet med et lekestativ som hadde tårn, sklie, huske m.m., og en uteplass som er fin å sitte på hvis en vil følge med på de minste.
Og det er fortsatt plass til både badminton og litt ballspill. Et lite gjerde langs skråningen blir nok nødvendig neste vår, for å beskytte planter i skråningen, mot både fotballer og smårollinger som til stadighet må ned for å hente....
Lekestue og ballplass sett fra uteplassen i nordre hjørne av hagen. Den store tuija`n er nå borte og er erstattet av en liten uteplass med hvit hagebenk.

Vi har veldig mange steder i hagen hvor det går an å sette seg ned for en hvil eller prat. Også ved uthuset på gårdsplassen utenfor hageporten har vi lager noen benker av gamle granitt fortauskanter.

I forbindelse med at vi fjernet den store brede spireahekken i skråningen nedenfor lekearealet, fikk vi mulighet til å lage et par små nye sitteplasser, - noe vi lenge hadde ønsket oss. Den på bildet over og under, er laget inn i selve skråningen, og er i ferd med å få en liten hagedam og et vannfall ved siden av seg. (oktober 2015)

I forbindelse med at vi fjernet den store brede spireahekken i skråningen nedenfor lekearealet, fikk vi mulighet til å lage et par små nye sitteplasser, - noe vi lenge hadde ønsket oss. Den på bildet over og under, er laget inn i selve skråningen, og er i ferd med å få en liten hagedam og et vannfall ved siden av seg. (oktober 2015)
Et par år senere
Her er en ny uteplassen på toppen av skråningen, ved lekeplassen - der det stod en stor tuija, etter at en store Tuia`n ble fjernet. (oktober 2015)
Slik ser det ut sommeren 2016
Den mest brukte uteplassen i hagen er den nedenfor uthuset. Den er stor nok til at det er mulig å dekke langbord til 18 personer, men likevel intim hvis man er kun noen få - ikke minst fordi halve plattingen er under tak, det er fine levegger (bl.a. av hummertegner) og beplantning, gammel fiskeredskap på veggene, en deilig sittegruppe, bålplass og utsikt til sjøen og småbåthavna. Se bildet nedenfor..
Utsikt mot korterødkilen fra uteplassen ved uthuset. Hekken er klippet akkurat så høy at når vi sitter, så går hekken visuellt opp til strandkanten, og skaper en illusjon om at sjøen går helt inntil hekken og at hagen ligger helt ned mot vannet.
Selve bålpannen er en bryggerpanne som vi har skåret ned kantene på med en vinkelsliper. Noen hull er også borret i bunnen for å få luft fra undersiden, og for at vann skal renne ut.
Uteplassen ved uthuset fungerer fint for en liten gruppe (juni-14)...
...men også bra når det kommer mange.(juni-12)
Gode venner på besøk, god mat og godt drikke, fyr på "peisen" og utsikt over sjøen. Bedre kan det neppe bli på en sen sommerkveld i august.
Fint med mange små uteplasser når vi har åpen hage.
Granitt kantstein (kr. 50.-/stk. på Finn.no) ble hentet i Fredrikstad, og ble til fine benker ved øvre dam....
Krakken under morelltreet ved den lange granittmuren. Over muren er det ca. 20 meter lange steinbedet. Vi elsker stein!
...og litt bortgjemt i "skogen".
Og når mange kommer på besøk på en gang, er det alltids noen ledige "seter" klare for en kaffepause.
Uteplassen ved nedre dam sett gjennom buskene (2012)....
....og sett fra andre siden av dammen (2012)
Og her fra åpen hage juni 2014
Uteplassen ved den store dammen er et attraktivt sted både for store og små. Ikke minst for gullfiskene som noen av våre egne barnebarn kaller for "familien Findus", siden de overvintrer under (forhåpentligvis) isen.
Og her er den samme uteplassen sett gjennom portalen ved "hovedveien", november 2012.
Den ensomme krakken i skyggen under morelltreet, ved steinbedet og den lange granittmuren i bakgrunnen.
Den overbygde uteplassen brukes somlunt og beskyttet oppholdssted for sårbare pelliser når det er ferieavvikling for "gartnerstaben"
Oppe på den "private" balkongen er det for tiden ca. 70 krukker med pelliser og agaver. Med 10-12 lykter er det nesten vanskelig å gå inn og legge seg på en sen sommer- eller høstkveld. En gang dekket vi langbort til 36 personer her!
9) Hagens planter, stauder, busker og trær
Vi har laget en egen side for hagens stauder, busker, og trær. Den heter , og Du finner den i menylinjen på bloggens forside med tittelen PLANTENE, Her er også en liste over hagens planter. I utgangspunktet var vår ineresse å utforme og lage en spennende og hyggelig hage. Interessen for planter kom mer etter hvert, underveis mens vi laget hagen. På tross av at vi har mer enn 800 ulike planter i hagen, hvorav ca. 600 stauder og ca. 200 busker og trær, er vi likevel ikke det vi ser på som plantesamlere. Vi er mest opptatt av- og har brukt mest tid på selve hagen og dens utforming - og ikke så mye av tingene vi har i den. Vi tenker at en hage uten en spennende beplantning lett kan bli en kjedelig hage. Imidlertid tenker vi også at en imponerende plantesamling ikke er ensbetydende med en vakker og hyggelig hage! Hage-hobby er for oss noe mye mer en å samle og stelle med bed, blomster og planter.
Etter noen år begynner det å bli frodig rundt i hagen. Her er nede ved uthuset i 2014
Fyllt blåveis.
Denne palmeliljen, (Yucca filamentosa), kom med 27 nye skudd året etter blomstring...
10) Kunstgalleri og vinterlagringsrom:
På uthuset som ligger nede i hagen, har vi isolert og innredet et rom som vi bruker som kunstgalleri på sommeren og plantelagringsrom om vinteren.
Eirin titter ut i hagen, etter at utstilling er ferdig montert for sommeren 2015.
Hver sommer har vi nå (2020) hatt utstilling av malerier og grafikk i det lille galleriet. Også en del av Lars sine bilder stilles ut her - som f. eks bildet over. (Forøvrig vises mange av hans arbeider opp gjennom årene på siden :GALLERI i menylinjen på bloggens forside.
Ikke store plassen, men grafikk og maleri av tretten forskjellige kunstnere hadde fått plass på veggene. Lars har også noen av sine bilder i galleriet. Du kan se mer på siden GALLERIET i bloggens menylinje.

Ikke mye stresslesser, men både "bord og stoler" blir flittig brukt når medbrakt nistemat skl inntas på åpne hagedager.
I vinterhalvåret holdes temperaturen i dette rommet på ca. 6 grader+ og brukes som vinterlagringsrom for planter som ikke kan stå ute.
11) Kanskje litt "Japan-light"
Bregner, agaver og formklippede buksboom sammen med lyden av rennende vann hører naturlig nok hjemme her.
12) Høsthagen
Det kan se ut som hagens gartner har tatt i bruk en fjellvettregelen om å grave seg ned i tide. Og det på tross av at det massvis å gjøre på høsten.
13) Vinterhagen
Utsikt fra stuevindu og terrasse over hagen og Korterødkilen vinteren 2008
Vinter i steinbedet - januar 2015
Det er viktig å riste av den tunge våte snøen på de mest utsatte plantene, slik at grener ikke brekker. (Mars 2015)
Vinteren skaper mange flotte kunstverk i hagen. Og en rusletur blir nærmest som et besøk på en spennende kunstutstilling i et galleri. (Mars 2015)
Stein, trær, busker, greiner, blader.... Alt får forskjellige uttrykk, når snøen legger seg. (Mars 2015)
Den runde Buskboomen og Skjermgrana blir til to helt forskjellige skulpturer. Nesten litt ergerlig at det er midlertidig kunst! (Mars 2015)
(Mars 2015)
Den nederste hagedammen. (Mars 2015)
De visene astilbene blir til flotte dekorasjoner når snøen kommer. (Mars 2015)
(Mars 2015)
Mars 2015
Synet av snø som "henger" i Hemlokken (t.h.) og langs vannkanten i den øverste dammen, oppleves kanskje for øyet - slik vakker musikk oppleves for øret ? (Mars 2015)
Så mye snø har vi faktisk ikke hatt tidligere i vinter. Vi har imidlertid sett på værmeldingen, og er ganske sikre på at det blir vel med denne snøen som det dessverre ikke ble med vinterens forkjølelse: At den er borte i morgen ! (Mars 2015)
(Mars 2015)
Med naturen som kunstner. Januar 2015
Hagen og Korterødkilen jan. 2021.
14) Plantesalgrommet
Bak uthuset har vi laget et hagerom. Her kan vi arbeide med å dele og potte stauder og rotskudd (overskuddsplanter) fra hagen. - som vi selger for en billig penge, når vi har åpen hage.
Prøver å holde orden o sakene. Da blir det mye trivligere å holde på.
Deling og potting av stauder
Fra en dag med "Åpen hage"
15) Pelargoniapaviljongen
Utenfor pelargoniapaviljongen ser det slik ut
16) Trivsel i hagen
Det har vært viktig for oss at alle skal trives sammen i hagen, voksne, barn, familie, venner besøkende...
Lukas beundrer dagens innsats i morelltreet.
Den asfalterte gårdsplassen er et bra sted for basket.
Øvelseskjøring med heiende publikum.
Snart klar for jegerprøve...

Barnebarn Aurora, leker med familien Findus, som susser på fingeren.
Det blir alltid mange småpauser i løpet av en "arbeidsdag" i hagen. Det er også hagekos!
Vi har en dyrevennlig hage. Her trives ikke bare humler og sommerfugler. Passer det med besøk i dag?
Venner på besøk...
Hyggelig besøk på Åpen-hage-dag, selv om været ikke var slik vi hadde håpet.. Men kos like vel!
17) Bilder som ikke passer i gruppene ovenfor:
Utsikt fra terrassen over Korterødkilen og Kjeøya sommeren 2014
Etter dagens innsats i hagen nytes ofte noen kveldstimer på terrassen, med utsikt til sjø, båter og solnedgang...., (bilder 05.10.2015)
Det har skjedd at grupper med medbrakt lunch har kommet på dager med bare regnvær, og da har vi ordnet lunch-langbord for inntil 18 personer inne etter en klissvåt runde i hagen.
Noen ganger kan dert være morsomt å leke litt med bildene
Som alle andre hageeiere prøver også vi å holde orden i hhageredskapen. Noen ganger klarer vi det, og da ser det slik ut inne på uthuset.
Mange hageinteresserte mennesker er innom hagen vår i løpet av sommeren. Noen kommer enkeltvis på dager der vi har åpen hage. Andre kommer som større grupper - som for eksempel hagelag, og har avtalt tidspunkt på forhånd.
For en fantastisk hage dere har - drømmehage! Jeg har virkelig storkost meg på denne lille reisen rundt i bloggen deres :) her var det mye inspirasjon å hente, og jeg kommer garantert tilbake. Gleder meg til å vise min mann bloggen deres! Vi er nærmest i startgropen i arbeidet med å anlegge vår hage, noe vi har stor glede av begge to. Det gleder meg å se at dere har lagt link til bloggen vår :) Veldig hyggelig av dere!
SvarSlettJeg ser frem til å følge bloggen deres videre!
En fin kveld ønskes fra Tone
Hei til dere.
SlettTakk,takk Tone. Veldig hyggelig å høre. Vi har også lest bloggen dere har med stor interesse. Vi er visst omtrent like ferske som hagebloggere ser det ut til. Gleder oss til å følge med dere videre..... Det virker som dere har en del planer og ambisjoner for hagen, og det synes vi virker spennende.
Mvh. Lars.
Du verden for en flott hage!! Hagevandringen blei en stor opplevelse og jeg fikk mange nye ideer til min hage .
SvarSlettJeg gleder meg til våren kommer her nord. Snøen ligger fortsatt i kjøkkenhagen, men det går fremover. Vi har planer om flere uteplasser i år og da må drivhuset flyttes. Da håper jeg at jeg kan kjøpe et større drivhus som også kan være en koseplass på kalde og våte dager.Drivhuset skal plasseres slik at jeg kan se inn i kjøkkenhagen min. Ha ei fin uke
Heisann!
SvarSlettHer var det fint alle årstider! Litt av en jobb å holde i orden...
I dag har jeg satt og bladd igjennom alle bildene på denne siden, og jeg er bare SÅ imponert. Utrolig hva dere har laget til i denne fantastiske hagen. Her ligger det selvfølgelig enormt mange timer både til manuelt arbeid og arbeid med planleggingen. Det er bare så utrolig inspirerende. Oi, slik som jeg gleder meg til det blir litt vår i lufta. Riktig god helg til dere. Hilsen fra Liv
SvarSlett